Ronja

Ronja är den för närvarande äldsta tiken i besättningen. Ronja kom till oss som 12 veckors valp påskhelgen 1998. Det första hon fick göra var att åka hundspann med husse till Kopponis där vi skulle fira påsken.

20070130 055

Ronja är en Alaska husky med lite inslag av grönlandshund men mest siberian husky, hennes mamma heter Vero och pappa Kerke.  Ronja har ett blått och ett brunt öga och är en av våra större tikar varierar i vikt mellan 29 och 33 kg. Hon har jobbat lite överallt i spannet även som ledarhund, numera är hon deltidspensionär och följer med på lättare turer. Ronja är en av de hundar som vi kan ha lös på gården och lita på att hon inte sticker iväg någonstans även om vi glömmer bort att hålla koll på henne.

4 valpkullar har hon haft några planerade och någon icke planerad. Första kullen med Zack som pappa av den kullen har vi hemma hos oss Zeb och Vilma + 3 barnbarn Junior, Goldie och Illja + två barnbarnsbarn Tom och Jerry. Andra kullen med Henke där vi behöll två valpar. Tredje kullen med Storm en icke planerad kull där vi inte behöll någon valp. Fjärde kullen med Eyes där vi behöll 2 valpar Blue och Tippy. Några av valparna från olika kullar placerades hos Karin och Juha där de har fått jobba som draghundar. Flera av Ronjas avkommor har blivit duktiga ledarhundar.

En bild på Ronjas första kull:

008

Lämna en kommentar